TAKING TOO LONG?
CLICK/TAP HERE TO CLOSE LOADING SCREEN.
Ivan Vasilev

Blue Yeti USB Microphone – бюджетно озвучаване за всеки

От две години се каня да закупя микрофон и най-накрая се реших. След малко проучвания в ютуб попаднах на Blue Yeti. той бива препоръчан от много популярни ютубъри, както за подкаст, така и за доста качествени записи.

Покупката

Намерих този сайт, в който се продват всякакви неща. От стоки за музиканти през принадлежности за голфъри, моряци, колоездачи, мотористите, рибари, теххора чак до скиори. От пиле мляко можеш да намериш там. Магазинът е словашки и целият сайт е преведен с Google Translate. Няма плащане с карта, доставката е 39 лв. (ако имате късмет може и да си спестите доставката, защото тя е безплатна за поръчки над 369лв. ) и кометарите са от сорта:

Velice citlivý mikrofón, který snímá absolutně vše…

Не разчитайте да разберете нещо, ако не знаете словашки. Да не говорим, че има вероятност коментарите да са автоматично генерирани. Ноо във всеки един случаи има едно голямо НО, не можах да намеря другаде в България този конкретен модел микрофон. Актуалната цена, за която го закупих е 291.00 лв. По данни на сайта би трябвало да го получа на 20.05, да видим дали ще е така.

https://www.muziker.bg/blue-microphones-yeti-usb-red

Причина за покупката

Имам заснети кадри и ми липсва само аудиото, затова реших да закупя подходяш микрофон, нито много скъп, нито много некачествен. Очаквайте финалните резултати.

Update:

Бърза доставка: поръчах микрофона на 13-ти и го получих на 16-ти. Той дойде чак от Чехия за 3 дена! Доста впечатляващо. Плащането беше успешно с карта, а от Speedy бяха много любезни.

How to use the mic?

За да добия първи впечатления от микрофона имах нужда от софруер. Поради факта, че имам пълен subscription за Adobe CC, неминуемо се насочих към Audition CC. В YouTube има много подходящи уроци за начинаещи: тук, там и натам.

Coming soon!

Във вторник записваме и се надявам в сряда четвъртък да кача ново видео в YouTube. Дано всичко върви по план.

Категория: Видео

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.